четвер, 13 листопада 2014 р.

Парк «Асканія-Нова» - унікальна пам'ятка садово-паркового мистецтва кінця XIX століття. Це найбільший за площею (182,2 га) ландшафтний зрошуваний парк на півдні України. Дендропарк є своєрідним живим музеєм, генофонд якого нараховує 748 видів та 190 садових форм і сортів деревних, 1500 видів та сортів трав'янистих квітково-декоративних рослин.
Зоологічний парк “Асканія-Нова” нараховує 110 видів тварин. З них 27 рідкісних видів тварин, які занесені до “Червоної книги МСОП” та “Червоної книги України” (кінь Пржевальського, кулан туркменський, зебра Греві, гвинторогий козел, гривастий баран, огар, степовий орел, сірий журавель, степовий журавель та інші).
У цьому музеї під відкритим небом збереглися стародавні кургани й кам'яні скіфські баби. Заповідник примикає до лісопарку зі штучними ставками й каналами, де живе багато звірів і птахів. В Асканійському степу росте більше 400 видів трав і квітів. Відвідування заповідного степу здійснюються по екологічній стежці пішим маршрутом у супроводі наукового співробітника.







Немає коментарів:

Дописати коментар